Het verhaal van

Marieke Plouvier

Ik ben Marieke.

Ik heb lang gezocht.

Naar wat, dat wist ik niet.

Maar wat ik heb gevonden,

dat is een schat.

Mama (met autisme) van Leonel (2 jaar) en Ottojan (3,5 jaar met autisme), plusmama van Noor (15 jaar) en Toon (11 jaar)
en Sterrenkindmama van Maria* (6 jaar).

Luister naar (de raad van) je kind

Vanuit mijn wens dat elk kind gezien en gehoord mag worden, coach ik ouders op hún weg naar liefdevol ouderschap.

Het begon allemaal met de pijn die ik voelde toen mijn zoon me wegduwde, niet bij me op de schoot wilde, mij niet in zijn buurt wilde, en daarbij nog eens woede aanvallen had. Ik voelde ik me zo ellendig, verdrietig en overbodig als mama, dat ik wel iets móest doen. En toen heb ik besloten om Kindertolk® te worden. Het gevolg was dat ik heb leren zien en horen wat mijn zoon me écht wilde vertellen. En dat wat een groot geschenk: want nu zie en hoor ik ook terug mezelf met als resultaat dat mijn zoon spontaan bij me op de schoot komt en rond mijn nek vliegt 😁.

Mijn verhaal gaat nog verder. Onlangs kreeg ik de diagnose van ASS, en zo is het Autisme Traject gegroeid. Op de pagina van Auticoach Traject kan je mijn verhaal verder lezen en ook waarom het zo bijzonder is.

En vind de weg terug naar je hart

De Kinderraad is er dus omdat ik eindelijk mijn hart terug gehoord heb en het bijgevolg dus ook heb kunnen volgen.

Toen ik wenste dat het gedrag van mijn zoontje zou veranderen, dan had ik al snel door dat ik daar ALLES wilde voor doen. Waarom deed hij nu zo? En wat kon ik daar nu in godsnaam aan doen? Ik vond het lastig, zorgwekkend, irritant en pijnlijk. Onaangenaam of en misschien wel onaanvaardbaar.

En terwijl ik bezig was met “er alles aan te doen” dan kreeg ik ineens voorgeschoteld wat ik nodig had, een groeikans voor MIJN leven. De groeikans die ik kreeg zat hem in de boodschap die mijn zoon voor mij had en dat uitte zich in zijn gedrag. Begrijpelijk eigenlijk, want hoe moet een kind anders iets duidelijk maken?

Kan je niet meer volgen? Dat is niet zo erg. Het feit was dat het ‘ongewenste’ gedrag van mijn zoon een tweetal maanden later volledig weg was… En wat heb ik daarvoor gedaan? Het ‘geschenk‘ dat mijn zoon me bracht, dat heb ik ‘geopend‘ en ik kan je garanderen: het kwam van pas! Een cadeau van je kind kan je toch niet laten liggen?

Dus: Ja, dat je wenst dat het gedrag van jouw kind verandert/vermindert/verbetert…? Dat is een cadeau. Vanuit mijn eigen ervaring ga ik bij De Kinderraad aan de slag om ouders te coachen. Zowel voor kinderen met gedragsproblemen of terugkerende fysieke klachten kan je bij mij terecht.

 

Opleidingen en studies

Mijn passie voor kinderen en mensen was al duidelijk toen ik in 2004 afstudeerde als leerkracht lichamelijke opvoeding aan de Arteveldehogeschool in Gent.

De opleiding tot Coach en de studie tot Kindertolk bij PresentChild® zorgden voor het ontstaan van De Kinderraad.

Momenteel volg ik de banaba opleiding Autisme Spectrum Stoornissen aan de Hogeschool in Antwerpen waar ik voornamelijk leer rond ‘de wetenschap’ van autisme.